Impactmonitor

Hoe werkt het?

Stap 1

Selecteer een cursus

Als je inlogt, kom je in de beheerportal. Hier kun je aangeven van welke cursus je de effecten wilt meten. Je kunt het hele jaar door onderzoek doen naar verschillende cursussen en cursusrondes.

Stap 2

Leg de vragenlijst voor

In de portal kun je cursisten toevoegen. Middels een weblink of PDF kun je aan hen de vragenlijst voorleggen. Dat kan digitaal, maar ook in print. Met de vragenlijst wordt gemeten hoe bezoekers de cursus of activiteit hebben ervaren en beoordelen.

Stap 3

Bekijk de resultaten

Via het rapportagedashboard heb je toegang tot de onderzoeksresultaten van je eigen bibliotheek. Hier kun je zien hoe de bibliotheek scoort. Je kunt de resultaten uitsplitsen naar locatie, meting en meetjaar. Ook kun je ze vergelijken met het landelijke gemiddelde.

Vragenlijsten

AfbeeldingDe Impactmonitor bevat verschillende modules die bibliotheken kunnen inzetten bij het meten van de effecten van cursussen en taalactiviteiten in de bibliotheek. De eerste drie modules bestaan uit een voor- en een nameting. Bij de module Taal wordt alleen gebruik gemaakt van een (korte) nameting. Je vindt de vragenlijsten hieronder.

 

 

Support

 

Aan de slag