Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Onderzoek naar dienstverlening voor volwassenen gestart

Nieuwsbericht
Vergelijken
18 april 2024
Het jaarlijkse onderzoek naar de dienstverlening voor volwassenen is gestart! Dit jaar voor het eerst via de vernieuwde Bibliotheekmonitor.
Inhoudsblokken

De belangrijkste verandering: je hoeft vanaf nu maar één vragenlijst rondom de dienstverlening voor volwassenen in te vullen. Vroeger waren dat drie losse vragenlijsten. Handig, want dat vermindert de enquêtedruk voor de bibliotheken. 

Met de vragenlijst brengen we in kaart hoe de dienstverlening van bibliotheekorganisaties voor volwassenen er in 2023 uitzag. De lijst is opgesteld in nauwe samenwerking met de opgavemanagers en experts op het gebied van basisvaardigheden, digitaal burgerschap en persoonlijke ontwikkeling. Lees meer over de veranderingen en het onderzoek zelf in het nieuwsbericht uit februari

Deadline en contact

Ben jij hoofdcontactpersoon voor de vragenlijst dienstverlening voor volwassenen? Dan heb je van DESAN Research Solutions een uitnodiging ontvangen om de vragenlijst in te vullen. De deadline hiervoor is vrijdag 10 mei 2024. Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem dan contact op via bibliotheekmonitor@kb.nl

Jaarlijkse metingen vanaf 2024 in vernieuwde Bibliotheekmonitor

Alle terugkerende metingen vinden vanaf 2024 hun plek in de vernieuwde Bibliotheekmonitor, dé centrale plek voor Bibliotheekonderzoek. Hier wordt inzichtelijk hoe bibliotheken invulling geven aan hun maatschappelijke functie. Het aanbod, de opbrengsten en impact van de bibliotheken worden met vragenlijsten en registratieformulieren in kaart gebracht. 

Hieronder vind je de planning van de jaarlijkse metingen: