Dashboard basisvaardigheden voor volwassenen

Sinds 2015 voert de KB onderzoek uit naar de dienstverlening Basisvaardigheden voor volwassenen. In dit dashboard zijn de resultaten van deze metingen weergegeven. De  onderwerpen van het onderzoek zijn op verschillende manieren te raadplegen. Ook kunnen bibliotheken de resultaten op provinciaal en lokaal niveau filteren en verschillende organisaties met elkaar vergelijken. Naast dit dashboard zijn de belangrijkste resultaten verwerkt in een landelijke rapportage en infographic, waarin de belangrijkste bevindingen over 2020 op landelijk niveau zijn beschreven. Deze zijn hier terug te vinden.

Gerelateerde bestanden

Afbeelding

Databestand Basisvaardigheden voor volwassenen 2020

Bekijk de dataset

Afbeelding

Vragenlijst Basisvaardigheden voor volwassenen 2020

Bekijk de vragenlijst

Afbeelding

Rapportage Basisvaardigheden voor volwassenen 2020

Bekijk de rapportage

Support

Hoe kan ik een grafiek overnemen uit het dashboard?

Het is op dit moment helaas nog niet mogelijk om een grafiek te kopiëren en plakken door op de rechter muisknop te klikken. Je kunt een schermafbeelding van de grafiek maken of maak gebruik van het Knipprogramma / Snipping tool van Windows.

Hoe vergelijk ik data van twee bibliotheken met elkaar?

Elk onderwerp heeft een knop benchmark, rechts bovenin beeld. Klik hier op en selecteer vervolgens bovenin het filter de bibliotheken die je met elkaar wilt vergelijken.

Kun je een vergelijking maken tussen provincie en Nederland als totaal?

Ja, de linker grafiek toont altijd de landelijke cijfers en, wanneer er een filter op provincie wordt ingesteld, de cijfers van de desbetreffende provincie.

Ik mis een onderwerp of cijfers, kan dit toegevoegd worden?

Het dashboard is continu in doorontwikkeling en er zullen gaandeweg cijfers worden toegevoegd. Stuur een mail naar bibliotheekinzicht@kb.nl en we gaan kijken of we de cijfers die je mist toe kunnen voegen.

Zijn alle gegevens uit het dashboard ook beschikbaar in ruwe databestanden?

De datasets worden zo snel mogelijk onderaan deze pagina gepubliceerd.

Hoe is in het dashboard omgegaan met fusies van bibliotheken?

Bij een fusie is altijd het laatste schooljaar, in dit geval 2018-2019, als uitgangspunt genomen. Bijvoorbeeld: Bibliotheek A is in 2017 gefuseerd met Bibliotheek B. De data van Bibliotheek A is dan vanaf 2015 opgeteld bij Bibliotheek B. Bibliotheek A komt niet voor in het dashboard.